Om Libanon og at hjælpe i nærområderne

Danmark med Libanon.
Libanon er omtrent en fjerdedel af Danmarks størrelse. Her er det for sammenligningens skyld placeret i Kattegat i nogenlunde upræcist størrelsesforhold.

Her er et billede af Danmark, hvor jeg lige har smidt Libanon ud i Kattegat – det er der nemlig så fint plads til, da Libanon er et ganske lille land (undskyld Anholt og Sverige, men jeg er ikke grafiker og et eller andet sted skulle Libanon jo ligge). I Libanon er der lige nu lidt over 2.000.000 syriske flygtninge. I Danmark er der under 15.000. Danmark mener ikke at have plads til flere. Til gengæld mener vi, flygtningene i højere grad skal hjælpes i nærområderne – som eksempelvis Syriens naboland, Libanon. Jeg lader lige billedet stå et øjeblik. God weekend …

Størrelsesforholdet mellem Libanon og Danmark i grafikken er ikke 100% korrekt – jeg kunne ikke finde ud af det. Men det er det bedste, jeg kunne klare. Ifølge CIA World Factbook er Danmarks areal 43.094 km2, mens Libanons er 10.400 km2. Danmark er altså i virkeligheden lige knap fire gange større end Libanon.

Dette indlæg blev oprindeligt postet på Facebook 16. februar 2016 og er det første Facebook-indlæg, jeg selv genopslår her i november 2017. Så er der ligesom styr på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *