Hvem kan få job på et dansk hospital?

Ifølge Henrik Thorup, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti i Region Hovedstaden, så skal man ikke kunne arbejde på et dansk hospital, hvis man har “et stort fuldskæg”. (Læs evt. Berlingerens artikel her)

Man må heller ikke bære niqab eller burka – men det må man vist ikke nogen steder mere.

Det er et vældig besynderligt indspark i valgkampen til regionsrådet i Region Hovedstaden. Men det er der, jeg bor, og derfor ligger det mig meget på sinde, hvem der bestemmer, hvem der må skære og stikke i mig, hvis jeg skulle komme på hospitalet. Og helt ærligt bryder jeg mig ikke ret meget om perspektiverne.

Herunder er et billede af (fra venstre) en amerikansk kirurg, en arabisk sygeplejerske og en tysk læge. To af dem ville ifølge Henrik Thorup ikke kunne få job på et dansk hospital. Gæt hvem.

Mengele oa.
En amerikansk kirurg med fuldskæg, en arabisk sygeplejerske med tørklæde og Josef Mengele. To af disse ville ikke kunne få job på en dansk hospital, hvis det står til Dansk Folkeparti i Region Hovedstaden.

Den tyske læge på billedet hedder Joseph Mengele. Han døde i Argentina i 1979. Nogle år forinden havde han skåret og stukket i nogle patienter i Auschwitz-Birkenau, der ikke ville have det. Det synes jeg er meget uhyggeligere end skæg og tørklæder. Måske ser Henrik Thorup anderledes på det. Sådan er vi så forskellige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *